La JSC denuncia el blanqueig que SCC fa de l’ultra dreta

0
155

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC), en tant que organització juvenil radicalment democràtica i progressista, ha manifestat sempre el seu rebuig frontal davant qualsevol moviment feixista i antidemocràtic, i per tant, davant qualsevol accíó, moviment o reunió que serveixi per fer veure que els partits de l’ultradreta són partits normals i corrents que defensen les seves idees com qualsevol altre.

En el dia d’ahir coneixíem que l’organització Societat Civil Catalana (SCC) s’havia reunit amb els extremistes de VOX, a la seu del partit ultra, per parlar de “diàleg”, “drets” i “llibertats” dels catalans “constitucionalistes”. Des de la JSC considerem un greu error que SCC aposti per blanquejar els ultres, que han dedicat la seva existència des del seu salt a les institucions a escampar teories masclistes, racistes i lgtbifòbiques, a més a més de passejar-se per Europa de la mà dels moviments més repugnants i perillosos per a qualsevol societat democràtica, com el de Le Pen.

VOX no és un partit constitucionalista, perquè ni respecta la Constitució ni els valors que la inspiren. No és un partit normal i corrent, perquè defensa l’odi i la intolerància cap a qui pensa, parla, sent o estima diferent. Vox no és un partit amb el qual una organització democràtica pugui reunir-se per parlar d’una llibertat en la qual no creuen i una Constitució que no defensen.

Per tot plegat, la JSC vol denunciar el blanqueig que s’ha fet des de SCC d’un moviment ultra i antidemocràtic que cal apartar, aïllar i combatre, com es fa a la resta d’Europa, en lloc de donar-los ales i legitimar l’odi que basa el seu pensament i la seva acció política. La JSC no participarà ni es reunirà més amb SCC fins que no s’instauri un cordó sanitari dins l’organització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here