En defensa de les Institucions de Catalunya i per un nou acord territorial

0
304

La Joventut Socialista de Catalunya i las Juventudes Socialistas de España manifesten la seva voluntat d’arribar urgentment a un acord fruit de la negociació i el pacte per donar una solució al problema territorial que es viu a Catalunya. Ambdues organitzacions aposten fermament pel respecte a la llibertat d’expressió i la defensa sense fissures de les institucions d’autogovern de Catalunya.

Les tensions viscudes en el dia d’ahir donen mostra de la poca predisposició que tenen els governs de Mariano Rajoy i de Carles Puigdemont per gestionar el conflicte des del diàleg i no des de la imposició.

Les detencions d’alts càrrecs polítics i registres a les diferents seus de departaments de la Generalitat generen una situació de major crispació, negativa pel diàleg necessari per aconseguir un acord.

Tampoc ajuda ni soluciona gens la via unilateral d’aquells que aposten per la ruptura, saltantse l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, trepitjant els drets de l’oposició, i convocant un 1-O que no és un referèndum vinculant i no té garanties democràtiques.

Davant aquesta situació de confrontació i davant l’evident fracàs, fins ara, de la política, la Joventut Socialista de Catalunya i las Juventudes Socialistas de España fan les següents consideracions:

1. Mostrem la nostra preocupació per les actuacions que posen en risc les institucions d’autogovern de Catalunya.

2. Ens neguem a acceptar la falsa disjuntiva que ens volen imposar entre ruptura o immobilisme. Els joves socialistes no volem escollir entre no canviar res o trencar amb tot.

3. Davant un problema polític, l’única solució possible és la política, que sembla haver fracassat en els últims temps tal com aquests dies, per desgràcia, comprovem. No hi ha solució possible que passi per la via unilateral d’aquells que volen la ruptura ni per l’immobilisme d’aquells que no proposen res, no fan res, no escolten res i no s’esforcen per entendre res.

4. Apostem per un canvi constitucional en sentit federal que sorgeixi fruit del debat, la negociació i el pacte entre tots els actors polítics i socials. Creiem que la majoria del poble de Catalunya podria sentir-se còmode en una Espanya basada en una República Federal que estableixi el reconeixement nacional de Catalunya i atorgui més autonomia i millor finançament tal com reclama la major part del poble de Catalunya.
Aquest és l’acord que proposem i que volem que es voti amb totes les garanties democràtiques.

5. Tota la nostra solidaritat davant els atacs a seus socialistes i als nostres/as companys/es, i la nostra condemna davant els intolerants que els duen a terme. No donarem ni un pas enrere en la defensa de les nostres idees.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here