Setmana d’eleccions americanes

0
613

Ja al mes de febrer, la JSC Barcelona vam simular un magnífic Caucus amb els Dems Abroad Barcelona (ho pots consultar a l’enllaç al final d’aquesta notícia). Aleshores vam aprendre que era un Caucus i vam valorar qui podria ser el Candidat o Candidata dels Demòcrates a la Presidència dels Estats Units. Els mesos han passat, i el tandem Biden Harris va arribar al dimarts 3 de novembre.

El mateix dia de les eleccions, el nostre company Víctor Guinot ens va explicar claus de les hores que venien. Comptats, estats canviants, perspectives, vot per correu… Eren tots ells aspectes a tenir en compte.

Després de la xerrada, va arribar el moment més esperat. Donada la diferència horària, vam ser poques les persones agossarades que vam seguir la nit electoral fins a altes hores de la matinada… Sense obtenir cap resposta clara i enduent-nos ensurts considerables.

Els dies passaven feixucs, i dissabte, Pennsylvania va tenyir-se de blau. Tot i que el darrer habitant de la Casa Blanca no ho accepti, Biden i Harris van guanyar les eleccions! El diumenge després de la notícia, conversarem amb el polítoleg i professor Gabriel Colomé per esbrinar les raons que havien propiciat la victòria dels Demòcrates des d’una perspectiva històrica, social, política i institucional. Gràcies a ell, vam poder acabar aquest cicle com es mereixia.

Arriba una nova etapa als Estats Units, sort i encerts Joe i Kamala!

Enllaç Caucus amb Dems Abroad Bcn: http://barcelona.jsc.cat/primaries-dems-abroad-barcelona/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here