El Parlament de Catalunya. Localitzat al vell mitg del Parc de la Ciutadella, és aquí on el parlamentarisme de l’autogovern català té la seva máxima expressió. Des de la seva reinstauració durant la Transició, aquest edifici ha viscut debats, polèmiques, passos endavant i passos enrerera. La política catalana actual és incomprensible sense ell. Aleshores, quina millor idea que visitar aquest lloc icònic per coneixe’l millor?

Al Parlament, com tothom sap, trobem diputats i diputades. En Ferran Pedret, Primer Secretari del PSC Barcelona, n’és un d’ells. I aquesta tarda estiuenca del 26 de juny, ha sigut el nostre amfitrió. Avui també ha exercit de professor. Com funciona el Parlament, com es voten les lleis, quina feina es fa fora i dins de l’edifici… al Ferran li hem fet aquestes preguntes curioses i més,  a les quals ha respòs de manera excel·lent i molt propera.

Tampoc ens podiem anar sense fer una visita “turística”, per dir-ho d’alguna manera. L’hem feta contemplant les diferents sales i estances de l’edifici juntament amb una guía professional. Per exemple, hem pujat i baixat per les mítiques escales, hem passejat pel saló dels passos perduts o ens hem assegut als diferents escons.

Malgrat la calor, hem gaudit molt la visita. Ara ja entenem millor que es cou al Parlament. I també entenem millor que pot aportar la ciutdania i el socialisme a aquesta institució de tots i totes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here