Brussel·les és una ciutat europea de primer ordre. Potser aquesta afirmació adquireix tot el sentit del món si pensem que a la capital belga trobem els organismes principals de la UE, com el Parlament Europeu o el Consell Europeu. Juntament amb el PSC Barcelona, una delegació de la JSC Barcelona hem viatjat al cor d’Europa per descobrir com batega.

En una agenda completa per a dos dies, teniem molt a fer. Només arribar a Brussel·les vam visitar l’Europarlament en una activitat de tot el dia. Convidats per l’Eurodiputat del PSC, en Javi López, vam entrar a l’interior de l’edifici que allotja la seu del parlamentarisme comunitari. Aquí, ens van explicar com funciona el Parlament Europeu, quines competències té, quins grups polítics l’integren, etc… Més tard, ens vam reunir amb el mateix Javi López i amb el també Eurodiputat Ramón Jauregui.

El segon dia, el vam iniciar visitant la seu del Partit Socialista Europeu (PES). Els i les membres de JSC Barcelona, vam aprofitar l’oportunitat per reunir-nos amb membres de la nostra organització homòloga a Europa, la YES. En què ens distingim entre nosaltres? Gairebé en res. Resulta obvi que la influència de la YES pot ser molt més àmplia. Però no podem oblidar que com passa amb la UE, tothom és part d’un denominador comú. L’activisme de carrer a carrer, és un projecte tan il·lusionant com gran. Aquesta és la visió que compartim amb la YES. Per tant, els ideals d’edificar una Europa millor van ser la conclusió més destacable de la trobada.

La segona i darrera visita va ser a l’Ajuntament de Brussel·les. Probablement, aquesta visita cultural i política va ser la major sorpresa del viatje. Un model d’ajuntament acompanyant amb una gran quantitat de patrimoni cultural, van ser el punt i final de dos dies trepidants.

En definitiva, els drets laborals i socials d’els i les joves o la igualtat al continent són algunes de les oportunitats que ens pot proporcionar la UE. Després de passar dos dies a l’eix vertebrador d’Europa, ho diem més clar que mai. La solidaritat i la cooperació entre pobles val la pena. Europa, val molt la pena.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here