Per una Barcelona verda!

0
238

La JSC BCN reivindica la reactivació dels barris i el transport públic com a eixos vertebradors de la Barcelona del futur.

Avui, 5 de Juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la Federació de Barcelona de la JSC denuncia el problema crònic que pateix la ciutat a nivell de contaminació, superant constantment els límits establerts i posant en risc la salut dels ciutadans.

El Primer Secretari de la Federació, Pep Rovira, ha proposat dividir la lluita en dos fronts: En primer lloc, la reducció de la necessitat de desplaçament, enfortint els serveis de transport a tots els barris. En segon lloc, la reactivació dels barris de Barcelona, entenent-los com a microcentralitats autosuficients amb una alta activitat i mixticitat d’usos, enfortint la cohesió entre els propis veins i veïnes.

La JSC Barcelona defensa la “vida al carrer”, continuant amb la pacificació del trànsit al centre dels barris i ampliant el nombre de carrers amb prioritat invertida. Segons Rovira “aquestes accions tenen molts avantatges: empoderen a la ciutadania, milloren l’accessibilitat, permeten el creixement econòmic dels comerços i serveis de barri, milloren la qualitat ambiental, i disminueixen la contaminació lumínica, sonora i atmosfèrica”.

Per altra banda, el Primer Secretari de la JSC Barcelona ha remarcat la importància d’una aposta decidida pel transport públic i la seva accessibilitat: “Abordem la mobilitat a Barcelona de forma integrada i sota el marc de la sostenibilitat de tota la ciutat i la seva Àrea Metropolitana. Els principals objectius són: la disminució de la dependència del transport privat, augmentar la mobilitat del vianant i l’accessibilitat dels ciutadans, així com la millora de la qualitat, efectivitat i sostenibilitat de l’actual sistema de transport públic”.

Barcelona, ciutat Olímpica, ha d’apostar per l’esport al carrer i a l’espai públic, com en carrers, places, parcs, platges i muntanyes. És per això que cal assegurar un entorn saludable, lliure de pol•lució, augmentant els carrils bici i les zones verdes, reforçant també l’esport de base com a eina fonamental de cohesió social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here