Les ombres de l’Estat Major processista

0
208

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona ha obert una causa contra l’anomenat “estat major” de l’expresident Carles Puigdemont per malversació de capitals i tràfic d’influències, delictes íntimament relacionats amb la corrupció política. Aquest “estat major”, que està format pel nucli dur que assessora l’expresident, està integrat, entre d’altres, per David Madí (col·laborador d’Artur Mas, que dimití el 2003 com a secretari de Comunicació de l’últim govern de Jordi Pujol quan es va destapar que la Generalitat havia manipulat diverses enquestes a favor de CIU) i Xavier Vendrell (exconseller de Governació durant el tripartit, que va estar 33 dies al càrrec i quan va aprofitar per dirigir-se per carta als treballadors per reclamar part del seu sou, com a quota, per finançar ERC).

Amb aquest historial, Madí i Vendrell han tingut influència sobre l’actual Govern de la Generalitat, tal com confirmen les escoltes telefòniques a Xavier Vendrell, amb alts càrrecs del govern, la patronal del sector de les residències, i fins i tot, amb Marta Rovira. Es fa públic el descontrol i la descoordinació en què es va actuar a les residències de gent gran durant la primera part de la crisi sanitària, durant els mesos de març i abril d’aquest any.

Errors com són barrejar en unes mateixes instal·lacions malalts de covid amb usuaris sans, amb el que pot suposar, o pressions, per part de Vendrell, a alts càrrecs del govern i contactes d’ERC per aconseguir contractes irregulars de l’ICAM per als seus laboratoris de biomecànica, per intercedir a la gestió de la crisi sanitària a les residències de gent gran essent contractat per la patronal, entre d’altres.

Pel que fa a Madí, s’investiga, entre d’altres, si va intentar influir a l’Agència Catalana de l’Aigua per obrir un concurs a favor seu sobre la detecció de la covid a l’aigua, i si pretenia obtenir una comissió del 10% per la compra de tests a través de la contractació directa a causa de l’emergència sanitària.

Davant d’aquestes evidències, en què dues persones que tenien influència en el Govern de la Generalitat es van aprofitar del patiment de la població catalana pel seu propi benefici, ERC i Junts x Cat han llençat pilotes fora, dient que tot forma part d’un muntatge policial i que aquestes formacions polítiques no hi tenen res a veure.

És per això que el PSC, davant d’aquesta trama corrupta, vol esclarir el destí dels fons de la Generalitat per combatre l’impacte de la Covid-19, i més especialment els destinats a les residències de gent gran, demanant una comissió d’investigació sobre geriàtrics al Parlament amb la compareixença d’Alba Vergés, consellera de salut, i Chakir El Homrani, conseller de Treball.

La JSC no pot fer més que donar suport al PSC, ja que creu que els responsables d’ambdós departaments han d’aclarir si el que resulta de la investigació judicial s’apropa a la realitat, i si els contractes que s’han adjudicat per la via d’urgència a empreses de Xavier Vendrell, s’ajusten a la legalitat. Cap administració, ni responsable polític i públic, s’ha d’aprofitar del patiment de la gent, i menys quan el seu deure és vetllar per la seva seguretat i assegurar el seu benestar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here