LA JSC APOSTA PER UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT

0
155

Avui s’inicia la vaga convocada pels principals Sindicats Educatius que s’estendrà en els propers dies 16, 17, 29 i 30 de març. La Joventut Socialista de Catalunya recolza la vaga convocada per un professorat que ha patit una clara davallada de les seves condicions any rere any.

Algunes de les demandes que fan els sindicats i que la JSC recolza, són:

  • Fi de la precarització dels professors i professores, que realitzen una tasca fonamental necessària dins la nostra societat.
  • La regulació de la situació del professorat interí i l’adaptació de les jornades a la situació de prepandèmia.
  • Acabar amb la manca d’inversió en l’Educació Pública, un dels pilars fonamentals de l’Estat de Benestar.
  • La necessitat de consens en la presa de decisions per part del Departament, rebutjant clarament la imposició unilateral de mesures i apostant per la interlocució amb la totalitat de la comunitat educativa.

El diàleg és necessari i el consens, entre la Generalitat i els Sindicats, és més important que mai. Les decisions no es poden prendre sense una negociació prèvia. Considerem que la presa de decisions de gran importància sense comptar, no només amb el consens del professorat, sinó tampoc amb la resta de la comunitat educativa és una passa enrere i suposa una manca flagrant de respecte als representants del professorat i de l’alumnat. Reclamem una interlocució contínua del Departament d’Educació amb els representants de la comunitat educativa per assegurar el consens en la presa de decisions.

La JSC atorga una importància cabdal a l’educació pública i és per això que apostem per un sistema públic i de qualitat, sense barreres d’accés i que asseguri la igualtat d’oportunitats en totes les etapes educatives, tant obligatòries com post-obligatòries. L’aportació dels recursos suficients per al manteniment de la qualitat i de la innovació en totes les escoles, instituts i universitats és una prioritat. En contraposició a plantejaments simplistes, tota inversió pública en l’educació del present és una inversió en futur i oportunitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here