La JSC acusa la justícia italiana de tractar com delinqüents a qui realitzen tasques humanitàries davant la passivitat dels governs

0
409

Davant l’escandalosa noticia que coneixem avui que arran de l’actuació de la Fiscalia italiana d’incautar el vaixell de Proactiva Open Arms, acusats de fomentar la inmigració il·legal, la JSC mostra tot el seu suport a la ONG i n’exigeix el seu alliberament i el del seu comandant.

Les actuacions de salvament de Proactiva Open Arms s’han vist dificultades de forma inacceptable en repetides ocasions per part de les autoritats italianes, alhora que han hagut d’afrontar amenaces fins i tot físiques per part de les autoritats líbies. La darrera setmana, els guardacostes libis els van amenaçar amb obrir foc si no els entregaven els immigrants rescatats, immigrants que en molts casos, acaben en mans de xarxes de traficants d’esclaus.

La JSC manifesta tot el seu suport a l’ONG badalonina Proactiva Open Arms, que realitza una imprescindible tasca de salvament al mar mediterrani, davant la passivitat de les autoritats italianes, suplint les mancances tant d’Itàlia com del conjunt la UE.

L’actuació judicial que coneixem avui pot emmarcar-se en un seguit de mesures i polítiques que diversos estats de la UE porten mesos desenvolupant amb l’objectiu de bloquejar l’activitat de les ONGs. El Secretari de Política Internacional, Enric López, ha destacat que “el Parlament Europeu i la Comissió Europea es van comprometre públicament el darrer mes de febrer a posar en funcionament el Mecanisme de Valors Europeu, un fons de suport a les ONGs contra les polítiques governamentals que obstaculitzen la seva feina. Vist el que ha passat avui, des de la JSC exigim la seva posada en funcionament de forma urgent.

De la mateixa manera, el Primer Secretari de la JSC, Arnau Ramírez, ha denunciat que “la situació dels i les migrants i de persones refugiades ja es troba al límit, i la UE i els seus estats membres no en pot ser còmplice ni actiu ni passiu”. Ramírez també destaca que “ni molt menys poden patir conseqüències legals aquelles persones voluntàries que arrisquen la seva vida i dediquen de forma altruista el seu temps en salvar vides.”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here