La JSC Barcelona per la III República.

0
311

La JSC Barcelona rebutja el procés successori a la corona espanyola, demana un referèndum i la proclamació de la III República Espanyola.

Davant l’abdicació del Rei Joan Carles I cap de l’Estat espanyol, succeïda aquest matí, els i les joves socialistes de Barcelona volem manifestar la necessitat de l’obertura d’una segona transició a Espanya. La JSC som portadors d’una llarga història de defensa i reivindicació dels valors de la República i en consonància amb els valors democràtics que defensem, reclamem obrir un nou espai d’aprofundiment democràtic que consolidi l’inici d’un tercer període republicà a Espanya.

En aquest moment transcendental de la historia d’Espanya, la JSC Barcelona vol recordar i homenatjar als que varen lluitar i defensar la II República i la Generalitat Republicana durant la guerra civil i la dictadura franquista. En el seu record, i convençuts dels nostres ferms principis republicans i portadors del nostre missatge de llibertat i igualtat, la Federació de Barcelona de la Joventut Socialista de Catalunya demana:

1. La convocatòria d’un referèndum vinculant per a determinar la forma de l’Estat espanyol i la proclamació de la III República.

2. Rebutja la successió de la monarquia Espanyola en favor de Felip de Borbó i demana que aquesta es produeixi en mans del poble espanyol.

3. Exigeix al Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats que voti NO a la Llei Orgànica que reguli l’abdicació que es pretén votar pròximament.

4. La convocatòria urgent entre el conjunt dels afiliats socialistes d’una consulta internaque determini una posició davant l’obertura d’una nova etapa democràtica per Espanya.

5. Fa una crida al conjunt dels ciutadans i ciutadanes, i en especial a les forces d’esquerres i moviments socials del país per unir esforços per la proclamació de la III República.

6. Inicia una campanya en la que repartirà 10Km de tela republicana demanant als ciutadans i ciutadanes que la pengin al balcó en senyal de reivindicació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here