Jornada municipalista JSC Barcelona

Actuem i fem política a la ciutat.

0
513

 

Sens dubte, Barcelona és una ciutat diversa, on els i les joves tenim molt a dir. No obstant, quines són les principals problemàtiques del jovent barceloní? Què podem fer per lluitar contra elles? Com podem fer activisme des d’una visió municipalista? És possible canviar el món que ens envolta d’una manera local? Amb l’objectiu de resoldre aquesta i altres qüestions, la JSC Barcelona vam organitzar una jornada municipalista el passat 16 de juny al Centre Cívic de Sant Andreu.

Primerament, era necessari valorar les gestions passades i presents de l’Ajuntament de Barcelona. Però, en particular, com poden ser aquestes gestions a partir de l’any que ve. En Jaume Collboni, President del PSC Barcelona i candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia les properes eleccions municipals, va xerrar amb nosaltres sobre quin és el projecte del PSC per tal d’arribar al govern del consistori i fer de nou de Barcelona un projecte engrescador per a tots els barcelonins i barcelonines i, obviament, també engrescador per als i les joves. Mesures de tarannà social, de cura de la ciutat o de sensibilitat juvenil van ser algunes de les propostes que va compartir amb nosaltres.

En segon lloc, la Esther Niubó i el Guillem Espriu parlaren sobre el projecte Laboratori Barcelona. Vivim a una ciutat emprenedora. La Esther i el Guillem ho saben, i per això coordinen aquest Laboratori d’idees. Perquè només amb bones idees, podrem recuperar la Barcelona que volem. El Laboratori treballa amb diferents temes corresponents a la gestió municipal. Per exemple ocupació, cultura, habitatge, mobilitat, esport… entre d’altres.

Finalment, amb l’Ismael del CJB vam analitzar la situació de l’habitatge. Desgraciadament, els preus de lloguer desorbitats o les enormes dificultats que trobem els i les joves per emancipar-nos, són una realitat quotidiana a la ciutat. I les organitzacions favorables a revisar el model d’habitatge no són poques. La lluita per un habitatge accessible està a l’ordre del dia, i aquesta part de la jornada ens ha servit per compartir impressions i trobar punts en comú entre CJB i JSC.

En resum, els resultats de la jornada municipalista van ser més que positius. L’aprenentatge del funcionament polític a nivell local és prioritari. Només amb ell, el jovent pot ser totalment lliure i empoderat!

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here