Generació formada, generació indignada

0
212

Aquesta setmana, els estudiants tornen a sortir al carrer. Aquesta setmana, les veus de la generació millor formada, tornen al carrer a dir prou. Tornen a dir prou a una llei, la LOMCE, que ha fet retrocedir el sistema educatiu. Un sistema al qual no li aniria malament estabilitat; amb l’actual, acumulem fins a vuit lleis educatives diferents..

Aquesta setmana, els joves tornen al carrer. Molts poden pensar que fan masses vagues o que el que demanen no porta enlloc. S’estan equivocant i molt. Els joves, comencen a estar farts de veure que no se’ls escolta ni se’ls té en compte.

La LOMCE, el Decret 3+2, la retallada que s’ha patit en beques… Son algunes de les mesures estrella del govern que han provocat que una gran quantitat de joves, prenguin la decisió de marxar del país, perquè si es queden, no tenen res garantit per al seu futur.

L’estat ha retallat, Catalunya també ha fet les seves, i enmig, només s’han quedat els que no poden fer res, els estudiants, aquell col•lectiu que no es té en consideració i del qual només es parla quan surten al carrer i fan soroll.

Aquesta generació actual de joves, està farta de veure que en les grans decisions que els afecten de manera directa, se’ls menysprea alhora de prendre qualsevol decisió. Els joves tenim molt a dir i molt a fer, però cal voluntat política per escoltar el que tenim a dir.

Som una generació molt ben preparada, una generació que podria quedar batejada com la “Generació protesta” la generació que ha trepitjat molt el carrer i que per desgràcia haurà de seguir sortint si no es canvia el govern de La Moncloa i alhora s’abandona l’austericidi com a forma de fer avançar un país.

El 14 d’abril, cap al migdia, els carrers de Barcelona, s’ompliran de veus joves que estan fartes de veure que es prenen decisions que els afecten més que els beneficien. Veus que estan empipades amb polítics que no els han tingut en comte, i de veure com companys i amics marxen fora a intentar donar sentit al seu futur i a les seves vides, ja que aquí no poden.

Aquest dijous a Barcelona, els joves tornaran a sortir al carrer a seguir demanant una decisió tan bàsica com la derogació completa de la LOMCE, la paral•lització del decret 3+2 i la fi de retallades educatives i socials, com les que hem estat patint últimament i que no ens han dut enlloc.

Hi haurà qui pensi que manifestar-se no és la solució, que el seu lloc és a classe i no protestant als carrers, exigint un futur millor. El dia 14 el carrer estarà ple de joves que demanen poder tenir un futur millor i una educació en condicions, no l’educació que es pretén fer ara, que té més de passat que de futur.

Marc Guallar García
Secretari de Política Estudiantil de JSC Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here