Dignifiquem les pràctiques de l’estudiantat

0
334

Com no podia ser d’una altra manera, el Consell de Ministres del darrer 28 de Desembre va portar una extraordinària notícia pel conjunt d’estudiants de l’estat: les universitats estaran obligades a donar d’alta a la seguretat social a tots els estudiants en pràctiques, siguin aquestes remunerades o no.

Aquesta iniciativa per part del govern de Pedro Sánchez per incrementar els drets dels estudiants fa palesa la gran diferència en voluntat política amb l’anterior govern del PP, posant fre a les tendències d’explotació de l’estudiantat que tan comunes eren fins ara.
Des de la JSC diem un no rotund a les pràctiques universitàries no remunerades i seguim lluitant per blindar legalment aquesta remuneració. Per això ens omple d’orgull veure com per fi un govern socialista ha fet la primera passa endavant en aquesta lluita.

Vivim amb preocupació la precària situació econòmica d’un sistema universitari català que va ser saquejat sota el “govern dels millors” d’Artur Mas, però animem als rectors de les universitats públiques a acollir la cotització dels estudiants en pràctiques amb els braços oberts perquè entenem que tot allò assolit en benefici de la comunitat dels estudiants, ho és també pel conjunt de la comunitat universitària. Més en el cas de l’estudiantat universitari, que porta anys essent víctima dels atroços preus públics instaurats (i mantinguts en contra del vot del Parlament) pel Govern de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here