Aturem el 3+2!

0
263

La JSC Barcelona asegura que, mentre el govern del PP privatitza la universitat, els joves socialstes seguirem lluitant per una educació pública de qualitat i per a tothom.

Des de la JSC Barcelona volem reivindicar que la lluita històrica de l’educació pública no quedarà en norris perquè seguirem lluitant conjuntament amb la comunitat educativa i social. Estem convençuts que encara estem a temps de lluitar i treballar per a plantejar una alternativa real i socialment justa que no deixi pel camí a les classes populars, tot el contrari que està fent i porta fent tota la legislatura, el govern classista de Rajoy, Wert i, en definitiva, la dreta més rància que representa el PP.

En els darrers anys, els i les estudiants estem observant una continuada devaluació del nostre sistema educatiu, i sobretot del sistema universitari. Tots aquests continus atacs que des de fa un temps hem de suportar i lluitar per combatre’ls, només van encaminats a una finalitat: l’elitització de l’educació.

A poques persones els sonarà estrany aquell lema que es cridava: “El hijo del obrero, a la universidad”, si bé després d’anys de lluita dels i les treballadores, vàrem poder considerar que tothom qui volgués, podia estudiar gràcies a una àmplia oferta universitària pública i un sistema de beques amb criteris redistributius de la renda.

Avui en dia, la situació és molt diferent, i l’elitització de l’educació universitària s’està fent palesa. Ara, el govern del Partit Popular ens planteja una nova reforma en el sistema educatiu: la instauració del model 3+2, 3 anys de grau i 2 de màster, en substitució de l’actual 4+1; i ho torna a fer de la mateixa manera: de forma unilateral amb un Decret-Llei, i sense consens ni debat amb cap dels agents implicats.

Aquest decret no deixa de ser una desafortunada noticia pels i les estudiants del país, ja que l’aplicació del nou model universitari, només porta amb ell una major devaluació de la qualitat educativa, al passar de 4 a 3 anys la duració dels graus i ser necessari un màster complementari, econòmicament inaccessible per la majoria.

De fet, tant caòtica és la situació creada pel Partit Popular, que fins i tot el Consell d’Estat ha afirmat que dita reforma era massa precipitada. Ara, el compliment de la reforma està en mans de les comunitats autònomes, i Antoni Castellà, Secretari d’Universitats de Catalunya, ha a assegurat que fins el curs 2016-2017 a Catalunya no s’aplicarà.

Per tot això, seguim reivindicant la nostra lluita i el nostre posicionament contrari a les polítiques classistes, conservadores i lliberals que ens estan deixant sense present ni futur. I és que el futur del nostre país està en l’educació, l’èxit de la nostra societat està en l’educació i la igualtat i la justicia social rau en la educació i seguirem lluitarem per la seva qualitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here